📍 تهران، کامرانیه شمالی، پلاک 21 

🕐 ساعات کاری: شنبه تا پنجشنبه از ساعت 9 الی 21

📞 02122830353 – 02122283634

خانهایمپلنتآشنایی با ایمپلنت دیجیتال

آشنایی با ایمپلنت دیجیتال

آشنایی با ایمپلنت دیجیتال
تصویر نویسنده

این مقاله به قلم دکتر فرزاد علاقه مندان نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

آشنایی با دکتر

ایمپلنت دیجیتال چیست؟ آیا با این نوع ایمپلنت آشنا هستید؟ تفاوت بین این ایمپلنت با دیگر انواع روش‌های کاشت دندان چیست؟ امروزه و با پیشرفت تکنولوژی به کار بردن روش‌های دیجیتالی بسیار افزایش پیدا کرده است که از جمله مهم‌ترین این عرصه‌ها دندانپزشکی است.

ایمپلنت به روش دیجیتال از بهترین انواع روش‌های ایمپلنت است که محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به شرح این موضوع بپردازیم که ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟ و این روش دارای چه مزایایی است؟ در صورتی که تمایل دارید برای انجام ایمپلنت دیجیتال اقدام کنید در ادامه با ما همراه باشید.

ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟

در ابتدا قصد داریم به شرح این موضوع بپردازیم که ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟ در واقع می‌توان بیان کرد که ایمپلنت دیجیتال روشی بسیار عالی برای کاشت دندان می‌باشد که با کمک فناوری و تکنیک‌های پیشرفته ایمپلنت‌های دندانی را قرار داده و یا ترمیم می‌کنند. کاشت دندان به طور کلی دارای چند مرحله است که ایمپلنت دیجیتال فرآیند را بسیار ساده و کارآمد می‌کند. در این روش از نرم افزار تخصصی به منظور ایجاد مدلی دقیق از فک بیمار استفاده می‌شود‌.

این پلتفرم همچنین نتیجه را شبیه‌سازی کرده و نتیجه‌ نهایی را برای شما ارائه می‌دهد. علاوه بر این با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی خطا را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. پس از اینکه ایمپلنت با استخوان فک جوش می‌خورد اسکن دقیقی به منظور ثبت شکل و اندازه دقیق مکان ایمپلنت انجام می‌شود‌‌‌. پس از آن از داده‌ها برای طراحی و ساخت روکش مصنوعی سفارشی که با دیگر دندان‌ها مطابقت دارد، به کار برده می‌شود‌. بنابراین استفاده از این فناوری نتیجه بسیار جالبی در اختیار قرار می‌دهد.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمولی

اکنون که دانستید ایمپلنت دیجیتال دندان چیست، در این بخش قصد داریم شما را با تفاوت ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمولی آشنا کنیم. در ادامه این دو بخش را از موارد مختلفی مقایسه می‌کنیم‌.

نوع برنامه‌ریزی و طراحی

از جمله تفاوت‌های مهم بین ایمپلنت دیجیتال و معمولی نوع برنامه‌ریزی و طراحی است. نوع دیجیتال از فناوری پیشرفته دیجیتالی از جمله اسکن‌های سه بعدی و البته نرم‌ افزار طراحی با کمک کامپیوتر استفاده می‌شود‌. این ویژگی موجب می‌شود دندانپزشکان بتوانند موقعیت و تراز مناسبی پیدا کرده که در نهایت به نتیجه عالی دست پیدا کرد. این در حالی است که در نوع معمولی از این نوع نرم‌ افزارها استفاده نمی‌شود‌.

زیبایی و عملکرد

از جمله دیگر تفاوت‌های ایمپلنت دیجیتال با معمولی این است که ایمپلنت دیجیتال امکان قرارگیری بهتر و دقیق‌تر ایمپلنت را ایجاد می‌کند و البته باعث هم‌ترازی دقیق دندان‌ها می‌شود که موجب ایجاد لبخندی بسیار زیبا و طبیعی و بهبود توانایی جویدن را نیز ایجاد می‌کند‌. البته این نوع را می‌توان با رنگ، شکل و اندازه دندان‌های اطراف و به شکل سفارشی ساخت. این در حالی است که نوع معمولی ممکن است این نتیجه را به همراه نداشته باشد.

بازده زمانی درمانی

ایمپلنت دیجیتال فرآیند کاری ساده‌ای ارائه می‌دهد و بازده زمانی درمانی را به شدت کاهش می‌دهد. با کمک فناوری CAD/CAM برنامه‌ریزی و ساخت ایمپلنت بسیار ساده و سریع می‌شود. همین امر نیز تعداد مراجعات به کلینیک دندانپزشکی را کم می‌کند. این در حالی است که ایمپلنت‌های نوع معمولی به تعداد جلسات بیشتری در طی مدت زمان طولانی‌تر نیاز دارد.

عمر ایمپلنت دیجیتال

علاوه بر اینکه باید بدانید ایمپلنت دیجیتال دندان چیست، در این بخش قصد داریم در مورد عمر ایمپلنت نیز اطلاعاتی برای شما ارائه دهیم‌. لازم است بدانید که ایمپلنت دیجیتال گزینه‌ای دائمی به منظور پر کردن مکان‌هایی است که دندان‌ها خراب، پوسیده و یا به طور کلی از بین رفته‌اند.

با این وجود طول عمر ایمپلنت دیجیتال با دقت به سلامتی شما می‌تواند متفاوت باشد. برخی از بیماران می‌توانند انتظار داشته باشند که این نوع ایمپلنت تا آخر عمر ماندگاری داشته باشند. اما برخی دیگر باید برای هر نوع ترمیم و یا جایگزین با گذشت زمان آماده شوند.

مزایا ایمپلنت با روش دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال دارای مزایای متعددی است که در ادامه قصد داریم به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کنیم.

ایمپلنت نوع دیجیتال در طی مدت کوتاهی انجام می‌شود‌

از جمله مهم‌ترین مزایای ایمپلنت دیجیتال این است که عمل آن طی مدت کوتاهی انجام می‌شود‌. با این وجود که ایمپلنت معمولی بیشتر از 100 دقیقه طول می‌کشد اما نوع دیجیتال می‌توانید به دقت پیش از عمل تمامی جزئیات را بررسی کرده و بهترین روش را استفاده کنید. استفاده از روش دیجیتالی می‌تواند کمتر از 45 دقیقه طول بکشد.

بافت لثه و استخوان سریع‌تر ترمیم می‌شود

با کمک ایمپلنت دیجیتال شما می‌توانیا روکش خود را در همان روز تحویل بگیرید. به صورت کلی دندان‌های شما با این روش به سرعت ترمیم می‌شود‌‌‌. این روش حدود یک الی دو هفته زمان می‌گیرد اما دیگر روش‌های سنتی به زمان بیشتری نیاز دارند.

فرآیند ایمپلنت دیجیتال بسیار راحت است

بسیاری از افراد نگران درد کاشت دندان هستند اما لازم به ذکر است که با کمک روش بیهوشی مدرن هیچ نوع دردی را حس نخواهید کرد. همچنین با کمک ایمپلنت دیجیتال دندانپزشکان می‌توانند درد را تا حد بسیار زیادی کاهش دهند بدون اینکه به برش و یا حتی بخیه نیاز داشته باشید.

برای ایمپلنت نوع دیجیتال به ویزیت کمتری نیاز خواهید داشت

با کمک روش ایمپلنت دیجیتال دندانپزشکان می‌توانند کار را بر روی مدل دیجیتالی انجام دهند بدون اینکه نیازی باشد شما به صورت مستمر در کلینیک حاضر شوید. به این معنی که شما می‌توانید کاشت دندان خود را در آرامش و راحتی بیشتری انجام دهید.

با ایمپلنت دیجیتالی ظرف مدت کمتری بهبود پیدا خواهید کرد

به دلیل اینکه ایمپلنت دیجیتال بدون برش و بخیه انجام می‌شود، فرآیند بهبود نیز طی مدت کمتری انجام می‌شود‌. در صورتی که درد در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد اما در این روش شما یا دردی نخواهید داشت و یا اینکه درد کمی خواهید کرد.

آشنایی با ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال چگونه انجام می شود ؟

ایمپلنت دیجیتال دارای مراحل مختلفی است که در ادامه شما را با آن‌ها به صورت کلی آشنا خواهیم کرد.

اسکن سه‌بعدی فک

در ایمپلنت دیجیتال دندانپزشک به اطلاعات و جزئیات بیشتری نیاز دارد و به همین دلیل بیمار باید پیش از هر اقدامی سیتی اسکن فک یا به‌اصطلاح CBCT انجام دهد. در این دستگاه رادیوگراف به صورت کامل به دور سر چرخیده و با کمک اشعه ایکس عکس سه بعدی از استخوان فک گرفته می‌شود‌.

قالب‌گیری از فک بیمار

سپس در این مرحله باید راهنمای جراحی طبق نحوه قرارگیری دقیق دندان‌های مجاور و بافت لثه طراحی شود. این راهنما در واقع مانند شابلون در کارهای هندسی عمل کرده و متخصص آن را بر روی فک بیمار قرار می‌دهد و نواحی مورد نظر را دریل کرده و استخوان را تراشیده و به دقت تشخیص و عمل کند.

کاشت فیکسچر

در ابن مرحله گاید جراحی بر روی فک بیمار قرار داده و عمل ایمپلنت دیجیتال را انجام می‌دهد. در این مرحله با بررسی کردن دقیق تمامی عکس‌ها و اسکن‌ها بی‌حسی انجام داده شده و عمل را آغاز می‌کند و یا به عبارتی پایه ایمپلنت دیجیتالی درون آن قرار می‌دهند.

اتصال روکش دیجیتالی

پس از گذشت 8 الی 21 هفته فیکسچر ایمپلنت دیجیتال به استخوان فک جوش می‌خورد. پس از این روکش ایمپلنت بر روی پایه قرار داده شده و لبخندی زیبا در اختیار شما قرار می‌دهد.

ایمپلنت دیجیتالی برای چه کسانی مناسب است؟

ایمپلنت دیجیتال دارای کاربردهای زیاد و متفاوتی است و حتی افراد دارای دیابت نیز می‌توانند آن را استفاده کنند. افرادی که شرایط زیر را داشته باشند می‌توانند برای کاشت دیجیتالی اقدام کنند.

  • افراد سیگاری
  • افراد دارای دیابت
  • بیماران دارای عرض استخوان کم
  • افراد دارای ارتفاع استخوان کم
  • اشخاص نیازمند به روکش فوری
  • اشخاص دارای ترس از جراحی کاشت دندان

هزینه ایمپلنت دیجیتال

اکنون که دانستید ایمپلنت دیجیتال دندان چیست، در این بخش قصد داریم شما را با هزینه آن آشنا کنیم. دقت کنید که هزینه ایمپلنت دیجیتال در مقایسه با نوع معمولی بیشتر است، چرا که این نوع از جمله جدیدترین روش‌های کاشت دندان مصنوعی به شمار می‌رود و به دستگاه‌های پیشرفته‌تر و بیشتر نیازمند است.

البته لازم به ذکر است که دقت بسیار بالا و کمترین میزان آسیب به استخوان فک و یا لثه و همچنین کاهش دیگر عوارض جانبی از جمله مزایای مهم این روش به شمار می‌رود. از جمله عوامل موثر و مهم بر هزینه ایمپلنت دیجیتال می‌توان به برند ایمپلنت، جنس و همچنین کیفیت روکش اشاره کرد‌.

با دقت به اینکه کاشت ایمپلنت از جمله روش‌های محبوب برای جبران کردن دندان‌های خراب و یا از دست رفته به شمار می‌رود، به کار بردن تکنولوژی پیشرفته و جدید به منظور راحت‌تر کردن روند درمان دارای اهمیت بسیار زیادی است. ایمپلنت دیجیتال به دلیل دقت، سرعت و یا حتی راحتی بیشتر می‌تواند گزینه مناسبی برای بیمارانی باشد که تمایل دارند جایگزین مناسبی برای دندان‌های از دست رفته داشته باشند.

سوالات متداول

  1. ایمپلنت دیجیتال چقدر ماندگاری دارد؟

این روش برای کاشت دندان به دلیل داشتن دقت بالا در زمان طراحی در مقایسه با نوع معمولی دارای عمر طولانی‌تری است و البته عملکرد بهتری نیز دارد. به طور کلی می‌توان بیان کرد که عمر مفید این روش حدود 20 الی 25 سال است.

  1. آیا روش ایمپلنت دیجیتال درد دارد؟

این روش با حداقل برش انجام شده و در اغلب موارد به بخیه نیاز ندارد‌. به همین دلیل میزان درد و با حتی خون‌ریزی بسیار کم است.

  1. مزایای مهم ایمپلنت دیجیتال چیست؟

از جمله مهم‌ترین مزایای این نوع روش می‌توان به کاهش خون‌ریزی، درد، تورم، دوره نقاهت کمتر و یا عدم نیاز به بخیه اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *